Pravo na stan

Pravo na stan

Stambene politike i pravo na stan jedna su od glavnih tematskih područja rada Prava na grad gdje se istraživanjem, kampanjama i direktnom podrškom stanarima borimo za poboljšanje stanarskih prava i prava na stan kao temeljnog socio-ekonomskog prava

Radionice čitanja i tumačenja Generalnog urbanističkog plana

Radionice čitanja i tumačenja Generalnog urbanističkog plana

Uoči javne rasprave o izmjenama i dopunama GUP-a u jesen 2017. Pravo na grad je u suradnji sa Zelenom akcijom organiziralo radionice čitanja i tumačenja GUP-a u prostorima mjesnih odbora u četvrtima Maksimir i Novi Zagreb Istok te u Centru za kulturu Trešnjevka.

Srđ je naš!

Srđ je naš!

Inicijativa građana protiv apartmanizacije Srđa u suradnji sa dubrovačkim udrugama, Pravom na grad i Zelenom Akcijom formirana je kako bi ukazala na prepuštanje posljednjeg strateškog prostora grada Dubrovnika privatnom interesu pod krinkom razvoja golf projekta.

Ne damo naše autoceste!

Ne damo naše autoceste!

Kao reakcija na Vladinu najavu privatizacije autocesta 2013. godine, Pravo na grad je sa suradnicima organizirao kampanju i referendum Ne damo naše autoceste! koji je prikupio preko 500.000 potpisa protiv privatizacije autocesta.