Izbor tri najmutnije tvari i gradska opstrukcija promocije Mutne

Danas je na tr┼żnici Dolac predstavljen Izbor tri najmutnije tvari u zagreba─Źkoj Mutnoj vodi s nagradnim putovanjem na Siciliju. Prezentaciju smo morali odr┼żati bez dozvole jer gradskoj upravi o─Źito nije u interesu da se Mutna promovira kao vrhunski zagreba─Źki proizvod.

O izboru tri najmutnije tvari

Politi─Źka korupcija, gra─Ĺevinske mulja┼że, zloupotrebe gradskog novca, izigravanje institucija i procedura, suludi gradski projekti, bahato pona┼íanje… sastojci su koji zagreba─Źku vodu MUTNA ─Źine jedinstvenim proizvodom. No koja je tvar najmutnija?

Pravo na grad i Zelena akcija pozivaju sve gra─Ĺane Zagreba da do 17. svibnja izaberu 3 najmutnije tvari u zagreba─Źkoj MUTNOJ vodi i osvoje put na Siciliju za dvije osobe.

Na izbor se nudi 12 odabranih mutnih pri─Źa:
– afera Kra┼íograd;
– Arena Zagreb: dug za budu─çe nara┼ítaje;
– Dubravkin put i ostala uni┼ítavanja zelenila;
– gradona─Źelnikovo stambeno pitanje;
– Gradska kavana: najskuplja kava koju su Zagrep─Źani popili;
– neopravdana poskupljenja komunalija;
– premla─çivanje direktora Zagreba─Źkih cesta;
– razbacivanje gradskim novcem izvan Zagreba;
– skupa gradnja kuma Penave;
– slu─Źaj Cvjetni trg;
– zaga─Ĺena voda na Vrbanima;
– zapo┼íljavanje Toj─Źi─ça, Kova─Źevi─ça i drugih u Holdingu.

Konkurencija je sna┼żna i nije lako izabrati tri najmutnije, no do 17. svibnja je jo┼í dovoljno vremena da dobro razmislimo.

Svi koji ┼żele sudjelovati trebaju ispuniti upitnik na www.Mutna.com ili u letku Mutne i poslati ga najkasnije 17. svibnja.

Izvla─Źenje dobitnika odr┼żat ─çe se u subotu 23. svibnja.


O opstrukciji promocije Mutne

Iako smo dozvole za postavljanje promotivnih ┼ítandova Mutne zatra┼żili jo┼í 14. travnja za narednih mjesec dana, do sada smo dobili samo jednu dozvolu koja nam je dostavljena tek nakon ┼íto je ┼ítand ve─ç trebao biti postavljen. Ne samo da nam je tim ka┼ínjenjem onemogu─çeno postavljanje ┼ítandova za pro┼íli tjedan, ve─ç je u istom rje┼íenju gradska uprava odbila odlu─Źiti o budu─çim datumima i tu odluku odgodila za ovaj tjedan. Na taj na─Źin ─çe nam se dozvole izdavati s ka┼ínjenjem iz tjedna u tjedan.

Isto tako smo od gradske uprave 14. travnja zatra┼żili dozvolu za postavljanje bine i razglasa na Cvjetnom trgu 30. travnja i 5. svibnja od 18 do 20 h nakon ┼íto smo prethodno provjerili da su ti termini slobodni. ┼Żeljeli smo odr┼żati javne tribine s gradona─Źelni─Źkim kandidatima o Cvjetnom trgu Donjem gradu, prometu, zelenim povr┼íinama itd. Iako bi se prva tribina trebala odr┼żati sutra jo┼í uvijek nismo dobili nikakav slu┼żbeni odgovor pa je o─Źito da tribinu ne mo┼żemo odr┼żati ni sutra, a ni 5. svibnja. O─Źito je da ni javna rasprava o gore navedenim temama nije u interesu gradskoj upravi.

Fotografije s predstavljanja pogledajte ovdje

Dokumenti vezani za opstrukciju se nalaze ovdje:

Molba za postavljanje štanda na Cvijetnom trgu
Molba za postavljanje pozornice na Cvijetnom trgu
Molba za postavljanje ┼ítanda na Trgu bana Jela─Źi─ça
Odgovor grada na molbe Zelene akcije

Povratak natrag