Ne damo našu imovinu i komunalne usluge

Danas su Zelena akcija, Pravo na grad, Baza za radni─Źku inicijativu i demokratizaciju te sindikati koji djeluju u Zagreba─Źkom holdingu organizirali prosvjednu akciju ispred Gradske skup┼ítine, prosvjeduju─çi protiv odvajanja podru┼żnica Zagreba─Źkog holdinga. Naglasili su da odvajanje podru┼żnica bez imovine jasno pokazuje namjeru gradona─Źelnika Bandi─ça i uprave Holdinga ÔÇô privatizaciju ili davanje u koncesiju komunalnih usluga i javne imovine.

Tako─Ĺer je re─Źeno kako ─çe se ovakvom odlukom smanjiti mogu─çnost javne kontrole nad pru┼żanjem usluga, budu─çi da privatna poduze─ça nemaju odgovornost prema gra─Ĺanima ve─ç samo prema svojim vlasnicima. Privatizacija komunalnih usluga zna─Źi da ─çe se one pru┼żati s isklju─Źivim ciljem ostvarivanja profita, a ne s ciljem unapre─Ĺenja kvalitete ┼żivota. Kako pokazuju primjeri iz europskih gradova, privatizacija u─Źestalo dovodi do smanjenja kvalitete i pove─çanja cijene komunalnih usluga, kao i do pada investicija u komunalnu infrastrukturu.

Na prosvjednoj akciji se okupilo preko 300 aktivista Zelene akcije, Prava na grad i Baze za radni─Źku inicijativu i demokratizaciju te radnika ─Źlanova sindikata koji djeluju u Zagreba─Źkom holdingu.

Povratak natrag