Bandić uništio plakate Prava na grad

Bandić uništio plakate Prava na grad

Jučer (25.5.) između 20:00 i 24:00 h je uništeno više od dvadeset jumbo plakata Prava na grad postavljenih u subotu (23.5.) kojima se upozorava na mutne poslove aktualne gradske vlasti i poziva građane da izađu na izbore.

Plakat sa slikom gradonačelnika Bandića i natpisom “Djela govore: više od dvije milijarde kuna muljaža” nastavak je kampanje MUTNA koju već dva mjeseca provode Pravo na grad i Zelena akcija. Temeljena je na brandu zagrebačke MUTNE vode i web stranici www.Mutna.com na kojoj se građani mogu podsjetiti na sve afere gradske vlasti.

Radi kaznenog djela protiv imovine (uništenje i oštećenje tuđe stvari) podnijet ćemo kaznenu prijavu protiv zasad nepoznatog počinitelja iako sumnjamo na gradonačelnika Bandića i njegov izborni stožer. S obzirom na sadržaj plakata jasno je u čijem je interesu njihovo uklanjanje, a isto tako je očito da su za ovakav poduhvat bili potrebni veći ljudski i financijski resursi.

Na aktualnim lokalnim izborima bilo je različitih intervencija na plakate političkih protivnika no niti jednoj političkoj stranci ili opciji nije potpuno uništen i prelijepljen plakat što se u ovom slučaju dogodilo udrugama građana koje su kritizirale gradsku vlast.

Očito je da istina boli i da gradska vlast na sve načine pokušava izbjeći prisjećanje na afere i ogromnu štetu učinjenu građanima Zagreba.

Fotografije plakata prije i poslije preljepljivanja možete pronaći ovdje.