Horvatinčić odustao od tužbe protiv Celakoskog

Horvatinčić odustao od tužbe protiv Celakoskog

Nakon više od dvije godine od podnošenja privatne tužbe za klevetu Tomislav Horvatinčić je na današnjem ročištu za glavnu raspravu povukao tužbu i odustao od daljnjeg kaznenog progona aktivista Prava na grad Teodora Celakoskog.

Ovim je završen postupak kojim se sudski pokušalo ušutkati glas javnosti o malverzacijama oko projekta “Cvjetni”.

Isto tako želimo upozoriti javnost i nadležne institucije na još uvijek službeno nerazjašnjene okolnosti posudbe 15 milijuna eura navodno vlastitog novca koje je Tomislav Horvatinčić posudio tvrtki HOTO GRUPA d.o.o. Podsjećamo da smo još 14. lipnja 2010. Uredu za suzbijanje pranja novca pri Ministarstvu financija podnijeli prijedlog za pokretanje postupka ispitivanja porijekla novčanih sredstava posuđenih za realizaciju projekta izgradnje stambeno-poslovne građevine “Cvjetni”. Navedena sredstva HOTO GRUPA d.o.o. je morala osigurati radi nastavka realizacije kredita ishođenog kod Hypo-Alpe-Adria-Bank d.d. Prema javno dostupnim i medijski objavljenim informacijama iza Horvatinčića je niz neuspješnih i propalih projekata te je krajnje dvojbeno kako je osobno mogao steći 15 milijuna eura gotovine.

Stoga pozivamo nadležne institucije da prekinu štititi moćnike i poduzmu zakonom predviđene mjere u svrhu rasvjetljavanja financijske pozadine slučaja “Cvjetni” te da u interesu javnosti objave što su poduzele.