Nacionalni forum za prostor: Projekt golf-resorta na Srđu

Nacionalni forum za prostor: Projekt golf-resorta na Srđu

Kinookus, Filmaktiv, Zelena akcija, Pravo na grad, Zelena Istra i Eko-Krka pozivaju na okrugli stol nacionalnog foruma za prostor koji će se održati u subotu, 1. prosinca, u Art radionici Lazareti u Dubrovniku s početkom u 18:00 sati.

Nacionalni forum za prostor je javna platforma koja se bavi različitim aspektima prostorne problematike, s temeljnom svrhom zaštite i očuvanja prostora kao jednog od glavnih razvojnih resursa. Ovogodišnji nacionalni forum za prostor analizirat će projekt golf-resorta na Srđu poviše Dubrovnika iz pozicija različitih struka.

Golf park na Srđu najavljivan je kao projekt od kojeg će lokalna zajednica imati velike financijske koristi. Na panelu ćemo analizirati studiju ekonomske isplativosti koja je dio projektne dokumentacije i na temelju koje su najavljivane koristi za lokalnu zajednicu.Također, na panelu će se razmotriti i utjecaj golf-resorta na Srđu na urbanističku sliku Dubrovnika i ostale razvojne potencijale šireg područja. U tom smislu analizirat će se i usklađenost projekta s razvojnim strategijama, potrebama lokalne zajednice te destinacijskim menadžmentom Dubrovnika. Zaključno, čuti ćemo o iskustvima s realizacijom sličnih projekta na području Istarske županije.

Sudjeluju:
Vladimir Cvijanović, Ekonomski fakultet u Zagrebu
Pave Župan Rusković, Savjetnica župana za destinacijski menadžment, bivša Ministrica turizma
Hrvoje Hrabak, predsjednik Udruženja hrvatskih arhitekata (UHA)
Dušica Radojčić, Zelena Istra