PROSVJEDNA TRIBINA: UZURPACIJA GRADA

PROSVJEDNA TRIBINA: UZURPACIJA GRADA

Pravo na grad i Zelena akcija pozivaju Vas na prosvjednu tribinu protivizmjena GUP-a za Donji grad i pogodovanja Hoto projektu na Cvjetnom trgupod naslovom UZURPACIJA GRADA. Na tribini će biti riječi ourbanističkim, socio-kulturnim i političkim posljedicama pogubnogdjelovanja gradskih vlasti. Tribina će se odrzati u četvrtak 12. srpnja u 17:00 sati u Novinarskom domu.

Na tribini sudjeluju: Vjeran Zuppa, Josip Kregar, Zvonimir Maković, VeraPetrinjak-Šimek, Mladen Škreblin, Mirjana Krizmanić, Ognjen Čaldarević,Frano Dulibić, Zlatko Uzelac, Boško Budisavljević, Kresimir Galović,Hrvoje Hrabak, Ive Šimat Banov, Sanjin Dragojević, Ivanka Reberski,Marko Sančanin, Dejan Krsić, Saša Poljanec-Borić, Goran Sergej Pristaš,Teodor Celakoski i drugi.

Ne ostajte po strani dok se odlucuje o sudbini Vašeg grada.

Molimo Vas da dalje proslijedite ovu obavijest.

———————————————————————————–

Obrazloženje:

Prijedlog izmjena Generalnog urbanističkog plana koji je već prošao prvočitanje i kojeg Gradska skupština planira izglasati 19. srpnja drastičnose razlikuje od prijedloga koji se našao na javnoj raspravi u svibnju.Ovaj je postupak proveden s očitom namjerom da se obmane i prevari javnost.

Novi prijedlog omogućuje neograničenu izgradnju u donjogradskimblokovima i dozvoljava ukopavanje ulaza u podzemne garaže u pješačkojzoni. Time su ukinute sve prepreke za potpunu realizaciju Hoto projektana Cvjetnom trgu i uzimanje pješačke zone u Varšavskoj ulici.

Gradska je vlast izigrala više od 50.000 građana i građanki koji susvojim potpisima na peticiju “Stop devastaciji Cvjetnog trga i Donjeggrada” jasno rekli NE Hoto projektu i novim javnim garažama u centrugrada te zatražili proširenje pješačke zone i sudjelovanje građana uplaniranju razvoja Donjeg grada.

———————————————————————————–
Tribina organizirana uz potporu Heinrich Boell Stiftung.