U Varšavskoj održan sprovod javnom interesu

U Varšavskoj održan sprovod javnom interesu

Danas u podne održan je sprovod javnom interesu u Varšavskoj ulici. Lijes s natpisom “Javni interes” bačen je u rampu podzemne garaže. Pravo na grad i Zelena akcija su pozvali građane na prosvjed u četvrtak 7. travnja 2011. u 11 sati, povodom otvorenja centra Cvjetni.

Privatni zaštitari su spriječili aktiviste da uđu sa lijesom na rampu unatoč činjenici da se rampa nalazi u zoni prijavljenog prosvjeda te unatoč činjenici da se rampa i dalje formalno nalazi u pješačkoj zoni Varšavske ulice.

Rupom za privatnu garažu u pješačkoj zoni umro je javni interes. Krinka za izglasavanje javnog interesa koji je bio nužan za realizaciju projekta “Cvjetni” bile su dvije javne dvorane i prolaz kroz blok do Gundulićeve, no čak se ni to nije ispunilo. Cijeli Zagreb je obmanut jer nema obećanog prolaza kroz blok do Gundulićeve, a javne dvorane Hoto grupa iznajmljuje za komercijalne sadržaje. Nakon 5 godina silovanja procedura i niza nezakonitosti na Cvjetnom trgu se otvara trgovački centar, a Varšavska ulica postaje Horvatinčićeva ulica.

Zbog svega navedenog i dalje ćemo se baviti projektom “Cvjetni” te ćemo raditi na tome da se zaključci Skupštine Grada Zagreba iz veljače 2010. godine ugrade u izmjene GUP-a kako se u Gradu Zagrebu više ne bi mogao ponoviti slučaj poput Cvjetnog i Varšavske.