Više od 500 građana zahtjevalo obustavu postupka izdavanja dozvole za rampu u Varšavskoj ulici i poništenje izmjena GUP-a iz 2007.

Više od 500 građana zahtjevalo obustavu postupka izdavanja dozvole za rampu u Varšavskoj ulici i poništenje izmjena GUP-a iz 2007.

Danas u 12:00 više od 500 aktivista Prava na grad i Zelene akcije sudjelovalo je u akciji uručivanja dopisa gradskom poglavarstvu.

GRADSKO POGLAVARSTVO
Trg Stjepana Radića 1
10000 ZAGREB

Zagreb, 13.11.2008.

PREDMET: Protiv pogodovanja investitoru na Cvjetnom trgu

U ovom trenutku iz trećeg pokušaja gradska uprava provodi postupak izdavanja lokacijske dozvole kojom se Grad Zagreb odriče pješačke zone u Varšavskoj ulici radi ulazno–izlazne rampe u podzemnu garažu poslovno-stambenog projekta Hoto grupe. Zahtijevam od Gradskog poglavarstva da zaustavi postupak izdavanja spomenute lokacijske dozvole jer je ovakvo poklanjanje javne površine pogodovanje bez presedana, te je u suprotnosti sa zdravim razumom, javnim interesom i prevladavajućim javnim mnijenjem.

Od Gradskog poglavarstva također zahtijevam da prilikom najnovijih izmjena GUP-a ponište one izmjene GUP-a iz 2007. godine koje je tada potaklo samo Poglavarstvo protivno stručnom mišljenju gradskih urbanista. Navedene izmjene (denivelacija javnih površina, kopanje garažnih rampi, povećanje koeficijenata izgrađenosti, ukidanje zabrane izgradnje garaža u centru grada itd.) učinjene su radi pogodovanja i omogućavanja realizacije spornog projekta na Cvjetnom trgu.

S poštovanjem,