Podr┼íka prosvjedima 15. listopada – Ujedinjeni za globalne promjene

Pravo na grad i Zelena akcija podr┼żavaju prosvjede koji ─çe se 15. listopada 2011. odr┼żati u cijelom svijetu pa tako i u Hrvatskoj. Gra─Ĺani ─çe tada iza─çi na ulice da izraze neslaganje s financijskim i politi─Źkim elitama koje nas vode u daljnje produbljenje ekonomske i socijalne krize.

Prosvjedi na Wall Streetu su jasno poru─Źili vladaju─çim elitama da rade za dobro nekolicine, a ignoriraju ve─çinu gra─Ĺana te ┼ítete koje nastaju po okoli┼í i lokalne zajednice. ┬áUpravo te elite i dalje bezobzirno djeluju na otimanju preostalih zajedni─Źkih resursa koji ─çe dovesti do jo┼í ve─çeg osiroma┼íenja gra─Ĺana i isklju─Źenja iz postupaka dono┼íenja odluka.

Pridru┼żujemo se kritici trenutnog ekonomsko-politi─Źkog sustava koji u cijelom svijetu tro┼íak krize prebacuje na najslabije. Umjesto da tro┼íak snose oni koji su krizu uzrokovali, poku┼íava ga se dvostruko naplatiti od gra─Ĺana i gra─Ĺanki. Prvi put spa┼íavanjem banaka, a sada zahtjevima za smanjenjem javne potro┼ínje, daljnjom privatizacijom javnih dobara i slabljenjem dr┼żave kao javnog servisa.

Nenasilni prosvjedi 15. listopada ─çe poru─Źiti da je dosta rasprodaje javnih i zajedni─Źkih dobara. Dosta je sustava u kojem za privatni profit nekolicine svi pla─çamo javne tro┼íkove.

Povratak natrag