PROSVJEDNA TRIBINA: UZURPACIJA GRADA

Pravo na grad i Zelena akcija pozivaju Vas na prosvjednu tribinu protivizmjena GUP-a za Donji grad i pogodovanja Hoto projektu na Cvjetnom trgupod naslovom UZURPACIJA GRADA. Na tribini ─çe biti rije─Źi ourbanisti─Źkim, socio-kulturnim i politi─Źkim posljedicama pogubnogdjelovanja gradskih vlasti. Tribina ─çe se odrzati u ─Źetvrtak 12. srpnja u 17:00 sati u Novinarskom domu.

Na tribini sudjeluju: Vjeran Zuppa, Josip Kregar, Zvonimir Makovi─ç, VeraPetrinjak-┼áimek, Mladen ┼ákreblin, Mirjana Krizmani─ç, Ognjen ─îaldarevi─ç,Frano Dulibi─ç, Zlatko Uzelac, Bo┼íko Budisavljevi─ç, Kresimir Galovi─ç,Hrvoje Hrabak, Ive ┼áimat Banov, Sanjin Dragojevi─ç, Ivanka Reberski,Marko San─Źanin, Dejan Krsi─ç, Sa┼ía Poljanec-Bori─ç, Goran Sergej Prista┼í,Teodor Celakoski i drugi.

Ne ostajte po strani dok se odlucuje o sudbini Vašeg grada.

Molimo Vas da dalje proslijedite ovu obavijest.

———————————————————————————–

Obrazlo┼żenje:

Prijedlog izmjena Generalnog urbanisti─Źkog plana koji je ve─ç pro┼íao prvo─Źitanje i kojeg Gradska skup┼ítina planira izglasati 19. srpnja drasti─Źnose razlikuje od prijedloga koji se na┼íao na javnoj raspravi u svibnju.Ovaj je postupak proveden s o─Źitom namjerom da se obmane i prevari javnost.

Novi prijedlog omogu─çuje neograni─Źenu izgradnju u donjogradskimblokovima i dozvoljava ukopavanje ulaza u podzemne gara┼że u pje┼ía─Źkojzoni. Time su ukinute sve prepreke za potpunu realizaciju Hoto projektana Cvjetnom trgu i uzimanje pje┼ía─Źke zone u Var┼íavskoj ulici.

Gradska je vlast izigrala vi┼íe od 50.000 gra─Ĺana i gra─Ĺanki koji susvojim potpisima na peticiju “Stop devastaciji Cvjetnog trga i Donjeggrada” jasno rekli NE Hoto projektu i novim javnim gara┼żama u centrugrada te zatra┼żili pro┼íirenje pje┼ía─Źke zone i sudjelovanje gra─Ĺana uplaniranju razvoja Donjeg grada.

———————————————————————————–
Tribina organizirana uz potporu Heinrich Boell Stiftung.

Povratak natrag