Reagiranje na divljanje zaštitara nakon prosvjeda

┼Żelimo zahvaliti gra─Ĺanima koji su se u velikom broju odazvali dana┼ínjem prosvjedu . U isto vrijeme ┼żelimo izraziti ┼żaljenje za incident koji je nastao u shopping centru “Cvjetni” nakon zavr┼íetka prosvjeda za ┼íto su prije svega odgovorni agresivni za┼ítitari “Hoto grupe”.

Pred kraj prosvjeda policija i za┼ítitari su zabranili ulazak prosvjednicima u centar “Cvjetni” ─Źime se potvrdilo da Cvjetni nije nikakva nova ulica niti javni prostor, ve─ç hodnik shopping centra tj. privatni prostor koji kontrolira “Hoto grupa” sa svojim privatnim za┼ítitarima. Nakon policijske blokade prosvjed ispred centra je zavr┼íen, a manji broj prosvjednika je individualno u┼íao u centar kako bi vidjeli gdje je prolaz do Gunduli─çeve na osnovu kojeg je ovaj projekt i dobio dozvole.

Incident je po─Źeo kada je jedna djevojka unutar centra razvila transparent, a privatni za┼ítitari su na to divlja─Źki reagirali hvataju─çi okolne prosvjednike za vrat. Nastalo je sveop─çe guranje nakon ─Źega je ve─çina gra─Ĺana koji su sudjelovali u prosvjedu napustila centar. Nagla┼íavamo da, koliko nam je poznato, nije do┼ílo do nikakve ┼ítete na privatnoj imovini niti ozlje─Ĺivanja policajaca, za┼ítitara ili kupaca u centru. S druge strane potvr─Ĺeno je da je do┼ílo do ozlje─Ĺivanja nekoliko nenasilnih prosvjednika, koja ─çe se tokom dana prijaviti policiji. Op─çe je poznato da smo uvijek kroz 5 godina kampanje pozivali isklju─Źivo na nenasilne prosvjede te je tako bilo i danas.

Danas smo prvi i zadnji put u┼íli u centar da se sami uvjerimo postoji li prolaz do Gunduli─çeve ulice. Pozivamo gra─Ĺane da se povedu primjerom mnogih gra─Ĺana, uklju─Źuju─çi i predsjednika Josipovi─ça, te da bojkotiraju kupovanje u centru i parkiranje u gara┼żi.

Povratak natrag