U subotu se naše pravo na grad brani na Savici

Pravo na grad i Zelena akcija se pridru┼żuju inicijativi ─îuvamo na┼í Park u dugogodi┼ínjoj borbi protiv uni┼ítavanja javnog parka na Savici izgradnjom crkve. Ovom prilikom pozivamo sve gra─Ĺane Zagreba da do─Ĺu na prosvjedno okupljanje u subotu 10.9. u 12 sati u Parku Trnjanska Savica.

Ove subote ne brani se samo park u jednom zagreba─Źkom naselju. U tom se parku ustaje protiv samovolje gradona─Źelnika. Stanovnicima Zagreba uskra─çenim za dostojan broj vrti─ça i ┼íkola, a nerijetko za osnovnu komunalnu infrastrukturu otima se javni park i ustupa crkvi, grade se skupe i nepotrebne fontane i privatizira ulice. Uni┼ítavanje parka na Trnjanskoj Savici jo┼í je jedan korak u uni┼ítavanju kvalitete ┼żivota u Zagrebu i sustavnom zanemarivanju javnog interesa.

Provedba natje─Źaja, odobravanje lokacijske dozvole, kao i sama nagodba po kojoj grad ustupa javno zemlji┼íte na ┼ítetu stanovnika Savice samo su neki od primjera u kojima gradona─Źelnik Bandi─ç radi direktno protiv svojih gra─Ĺana.

Poka┼żimo u subotu kako Zagreb nije toliko malen da bi stao u gradona─Źelnikov d┼żep. Uputimo jasnu poruku njemu i svima onima koji dolaze nakon njega: Vrijeme je za druga─Źije upravljanje gradom.

Povratak natrag